Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni

USB Certification Denetim Gözetim ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. (Şirket, USB Certification), başta T.C. Anayasası ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile düzenlenen ve güvence altına alınan kişisel verilerin korunması konusunda, aşağıda belirtilen yöntem, dayanak, amaç ve koşullar çerçevesinde ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar kişisel verileri işlemekte ve korunması için gereken tüm idari ve teknik tedbirlerde azamî özen ve dikkati göstermektedir.

1. Veri Sorumlusu

USB Certification, KVKK uyarınca “Veri Sorumlusu” olarak kabul edilmekte olup kişisel/özel nitelikli kişisel verileriniz, “Veri Sorumlusu” sıfatıyla Şirketimizce işlenebilecektir.

2. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

a. USB Certification olarak müşterilerimize karşı yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi, ifası, ispatı, kayıt, belge, kanıt, rapor ve sertifikaların düzenlenebilmesi, yerel ve uluslararası yasal mevzuatın ve standartların öngördüğü bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme ve sair gerekliliklere uyulabilmesi,
b. Taleplerin alınabilmesi, hizmetin üretimi ve operasyon süreçlerinin takibi ve yürütülmesi, 3.kişiler ile lojistik iş birliği sağlayıp ürün gönderiminin sağlanması, raporlama yapılması, saklama ve arşiv faaliyetlerinin takibi ve yürütülmesi, finans ve muhasebe işlemlerinin gerçekleştirilmesi,
c. Müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi ve artırılması, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, satış ve pazarlama faaliyetleri için istatistiki analizlerin yapılabilmesi, bağlılık süreçlerinin takibi ve yürütülmesi, yeni hizmet ve ürünler ile ilgili görüş ve önerilerin, sorun ve hata bildirimlerinin alınması, şikayet ve taleplere yönelik ilgili tarafa bilgi verilmesi,
d. Kontrol ve denetim, risk yönetimi süreçlerinin takibi ve yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin takibi ve yürütülmesi, sosyal sorumluluk ve sivil toplum faaliyetlerinin takibi ve yürütülmesi,
Amacıyla “Veri Sorumlusu” sıfatı ile kişisel verileriniz USB Certification tarafından işlenebilecektir.

3. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel/Özel nitelikli kişisel verileriniz, KVKK 4.maddesi birinci fıkrasında düzenlenen temel ilkelere ve 8.maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak ve bu Aydınlatma Metninde yer alan amaçlarla sınırlı olmak üzere, USB Certification’ın faaliyet konusu kapsamında diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet aldığımız, yapılan sözleşmeler dahilinde denetim firmalarına, insan kaynakları vb. konularda destek hizmeti alınan şirketlere, operasyonel, hukuki, finansal, vergisel danışmanlarına, SGK, Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri, Ticaret Bakanlığı ile hukuki yetkisi dahilinde ve talepleri kapsamında sınırlı olarak, mali müşavirlere, standart sahiplerine (BRC, IFS, FSSC, Global GAP, GOTS, Textile Exchange, ISO vb.), akreditasyon kuruluşlarına (ANAB, ESYD, TÜRKAK, JAS-ANZ, NAC, ENAC, UKAS vb.), diğer kontrol kuruluşlarına (ASR, QMSCERT, UDEM, AKSSERT, NSF, ACERTA, Q-Check vb.) standart çerçevesinde ve ölçülü olarak açık rıza temini suretiyle veya KVKK 5.maddesi ikinci ve altıncı fıkrası ve 6.maddesi üçüncü fıkrasında öngörülen durumların varlığı halinde açık rıza temin edilmeksizin yasal sınırlamalar çerçevesinde aktarılabilecektir.
Ayrıca Kişisel/özel nitelikli kişisel verileriniz, KVKK 4.maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen ilkeler kapsamında, açık rıza temini suretiyle veya 5.maddenin ikinci fıkrası ve 6.maddenin üçüncü fıkrasında öngörülen durumların varlığı halinde, açık rıza temin edilmeksizin ve Kanunun dokuzuncu maddesi uyarınca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (Kurul) tarafından tespit edilecek yeterli korumaya sahip yabancı ülkeler ilan edildikten sonra, sadece bu ülkelerde yerleşik kişi ve kuruluşlara, yeterli korumanın bulunmadığı tespit ve ilan edilen ülkeler için ise, Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve ilgili aktarım açısından Kurul’un izninin temin edilebildiği hallerle sınırlı olmak kaydıyla aktarılabilecektir.

4. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz KVKK 5.maddesinin ikinci fıkrasının c, ç, f bentleri uyarınca, USB Certification ile yapmış olduğunuz teklif talepleri, başvuru formları, sözleşmeler ve ekleri kapsamında Şirketimiz yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sebebiyle toplanmaktadır.
Şirket olarak hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, kanunlarda öngörülen nedenlerle ve Şirketin meşru menfaati gereği sizden talep ettiğimiz kişisel verilerinizi, sağladığımız hizmet veya USB Certification’ın ticari faaliyetlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte, internet sitesi, sosyal medya hesapları, mobil uygulamalar, katılım gösterdiğiniz eğitim ve seminerler veya firma ziyaretleri, görüşmeler, teklif talepleri ve ekleri, başvuru formları ve ekleri, sözleşmeler ve ekleri, imza sirküleri, vekaletname veya yetki belgeleri, iş ortakları, standart sahipleri gereklilikleri, akreditasyon kurumları gereklilikleri, diğer kontrol kuruluşları gereklilikleri, denetim veya uygunsuzluk kanıtları/fotoğrafları, kartvizitler, tedarikçi benzeri otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplayabilmektedir.

5. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklar

KVKK 11.maddesi uyarınca kişisel/özel nitelikli kişisel verilerinizin;
a. İşlenip işlenmediğini öğrenme
b. İşlenmişse bilgi talep etme
c. İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme
d. Yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme
e. Eksik/yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme
f. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme
g. Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme
h. Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme
i. Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini
Talep etme hakkına sahipsiniz.

6. Şirkete Yapılacak Başvuru Yöntemi

Kişisel veri sahibi olarak yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi Şirketimizin aşağıda belirtilen adresine bizzat yazılı olarak başvurarak, noter vasıtasıyla, kayıtlı elektronik posta adresini kullanarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle USB Certification’a iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu:USB Certification Denetim Gözetim ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti.
Adres:İsmet Kaptan Mah. Hürriyet Bul. No:4/1 D:23 Kavala Plaza Çankaya/Konak/İzmir
Mersis No.:3717513961753334
KEP Adresi:usb@hs01.kep.tr

No: UKUP-7030
İlk Yayın Tarihi: 22.10.2019
Revizyon No: 00
Revizyon Tarihi: 00.00.0000

Copyright ©2021 - USB Certification Denetim Gözetim ve Belgelendirme Hizmetleri A.Ş.

Bizimle iletişime geçin.

Şu an burada değiliz. Ama bize bir e-posta gönderebilirsiniz. En kısa sürede dönüş yapacağımıza söz veriyoruz.

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?