Gıda Belgelendirme
Gıda Güvenliği Standartları’nın amacı, HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemlerinin kurulması, uluslararası tanınırlılığı ve standardizasyonu sağlamaktır. Gıda Güvenliği Standartları’na göre sertifikalandırılmak birçok lider gıda perakendecisinin temel gerekliliği olmuştur.BRCGS ve IFS Standartları ise bu yolda önemli ve dünyaca kabul edilmiş standartlardır. Bu standartlar, birçok firmanın tedarikçisi olabilmek için ön koşul olması ve genel itibariyle de istenilen gıda güvenliği şartlarını içermesi bakımından ticari bir “bilet” haline gelmiştir.
USB Certification olarak gıda ve tarım sektörlerindeki gıda güvenliğine yönelik sistem, üretim ve işleme ile ilgili belgelendirme hizmetlerimizi, uzman denetçi ekibimiz ve kurumsal deneyimimiz ile sunuyoruz.
* USB Certification, ISO 22000 ve FSSC 22000 alanındaki belgelendirme hizmetlerini uzman denetçi ekibi ile QMSCERT adına sağlar.
HİZMET ALANLARIMIZ
Dokümanlar,
- UOP-FOOD-IFS-TR-4070 Belgelendirme Süreci İş Akış Şeması (IFS Food) (01)
- UOP-FOOD-BRC-TR-4070 Belgelendirme Süreci İş Akış Şeması (BRCGS Food) (01)
- UOP-FOOD-TR-4080 Belgelendirilmiş Kuruluşlar İçin Sertifika ve Logo Kullanım Prosedürü (03)
- UOP-FOOD-TR-4000 Başvuruların Ele Alınması Gözden Geçirilmesi ve Teklif Prosedürü (09)
- UOF-FOOD-IFS-TR-4010 Başvuru Formu – Habersiz Denetim (IFS Food) (10)
- UOF-FOOD-BRC-TR-4000 Başvuru Formu – Haberli Denetim (BRCGS Food) (11)
- UOF-FOOD-BRC-TR-4010 Başvuru Formu – Habersiz Denetim (BRCGS Food) (11)
- UOF-FOOD-IFS-TR-4000 Başvuru Formu – Haberli Denetim (IFS Food) (10)

DUYURU: BRCGS Gıda Güvenliği 9. Versiyon Yayınlandı!
Gıda Güvenliği Global Standardı’nın 9. Versiyonu 1 Ağustos 2022 tarihinde BRCGS tarafından yayınlanmıştır. Bir önceki versiyon olan 8. Versiyon’dan yayınlanmış olan tüm sertifikalar geçerliliğini sertifika üzerinde belirtilen son tarihe kadar koruyacaktır. Bununla birlikte, yeni versiyon denetimleri 1 Şubat 2023 itibari ile zorunlu olacaktır.
Versiyon 9’da Neler Değişti?
- Gıda Güvenliği Kültürü: Standartta ilk yer verildiği günden itibaren “Gıda Güvenliği Kültürü” kavramı gelişerek yeni bir anlayış ve önem kazanmıştır. Bu bağlamda, Madde 1.1.2’de büyük ölçüde revizyon yapılmıştır.
- HACCP/Gıda Güvenliği Planı: Codex Alimentarius “Gıda Hijyeni Temel Prensipleri” dokümanının yenilenmesi ile, BRCGS standardının ikinci bölümünde yer alan HACCP kavramının kelime olarak ifadesi güncellenmiştir.
- Dış Kaynaklı Süreçler: Yapılan analizler sonucu, dış kaynaklı süreçlerin tanımı ile ilgili çok fazla soru alındığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, BRCGS standardında bu kavramın tanımı ve bazı gereklilikleri güncellenmiştir.
- Ekipman: GFSI tarafından yayınlanan değerlendirme sonuçlarına göre, gıda yapı ve ekipmanların hijyenik tasarımıyla ilgili olarak yeni gereklilikler ortaya konmuştur. Bu gereklilikler, BRCGS çalışma grubu tarafından detaylıca incelenmiştir ve BRCGS standardı Madde 4.6 üzerinde büyük ölçüde revizyon yapılmıştır.
- Hayvan Birincil İşlem Tesisleri (Mezbaha, Kesimhane, Balık Kesim Tesisi/Gemisi): Bu tesislerin uyması gereken ek gereklilikler BRCGS tarafından Mayıs 2021’de “Durum Bildirimi” olarak duyurulmuştu; ancak, Versiyon 9 ile birlikte bu bildirim standardın içeriğine dahil edilmiştir.
- Ek Modüller: Versiyon 9 ile birlikte ek modüllerden bazıları revize edilmiştir. Bu modüller: Global G.A.P Chain of Custody, Meat Supply Chain Assurance, Meeting FSMA Requirements for Food.
- Gerekliliklerin Renk Kodları: Standartta yer alan uzaktan ve/veya yerinde denetlenmesi gereken maddeler Blended (Hibrit) denetimler için gözden geçirilerek gerekli değişiklikler yapılmıştır.
- Zorunlu Habersiz Denetimler: GFSI tarafından 2020 yılında yayınlanan ve 2021 yılında zorunlu hale getirilen 3 yılda 1 habersiz denetim protokolü tüm detayları ile yeni versiyona dahil edilmiştir.
Gıda Güvenliği Standardı’nın 9. Versiyonuna BRCGS Websitesi Üzerinden Ücretsiz Erişebilirsiniz: